AŞURE GÜNÜMÜZ MÜBAREK OLSUN!

"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.

Bu ayın en kıymetli günü ise Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günüdür. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü olmuştur.

Muharrem ayının 10. gününü ihya ettiğimiz bu kutlu gün, bu yıl 09 Eylül Pazartesi gününe denk geldi. Biz de Özel Neva Okulları olarak eğitim yılının başlangıcına denk gelen bu kutlu günde velilerimize ve öğrencilerimize açılış töreninde aşure ikram ettik.
Aşure günümüz mübarek olsun... Bolluk bereket getirsin İnşaallah...Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Aşure Günümüz Mübarek Olsun! 2019