2022-2023 / BİLİM ŞENLİĞİ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ!

Özel NEVA Okulları, bilimin büyüsünü ve keşfetme tutkusunu yüceltmek adına muhteşem bir bilim şenliği düzenledi. Baharın coşkusunu yaşatan bu etkinlik, öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve meraklarını harekete geçirdi. Sütte renk dansı deneyinden Güneş Sistemi modellemesine, yüzük denge oyunundan madde ve ısı araştırmalarına kadar birçok etkileyici etkinlikle dolu olan bu bilim şenliği, öğrencilerin bilimsel düşünce becerilerini geliştirmek ve keşfetmeye teşvik etmek için mükemmel bir platform sağladı.

Programın en çarpıcı deneylerinden biri "Sütte Renk Dansı" oldu. Öğrenciler, sütün içine damlalıklarla gıda boyası ekleyerek, renklerin nasıl dans ettiğini gözlemledi. Bu deney, çocuklara moleküler düzeydeki etkileşimler hakkında bilgi verirken aynı zamanda renklerin neşeli bir dansıyla bilimin eğlenceli yanını da ortaya koydu.

Bilim şenliğinde ayrıca, öğrenciler Güneş Sistemi'ni keşfetme fırsatı buldular. Öğrenciler, özgün bir Güneş Sistemi modeli oluşturarak gezegenlerin yörüngelerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini inceledi. Bu deney, evrenin büyüklüğünü ve güzelliklerini gözler önüne sererken aynı zamanda öğrencilerin astronomiye olan ilgilerini de artırdı.

Yüzük denge oyunu da şenliğin en ilgi çeken etkinlikleri arasındaydı. Öğrenciler, dikkat ve denge becerilerini kullanarak ahşap yüzükleri birbirine bağlamaya çalıştı. Bu oyun, bilimin yanı sıra strateji ve el becerisini de birleştirerek öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini sağladı.

Madde ve ısı araştırmaları, şenliğin bilimsel temellerini güçlendiren bir diğer etkinlikti. Öğrenciler, farklı maddelerin ısınma süreçlerini ve tepkimelerini keşfederek madde ve enerji arasındaki ilişkiyi deneyimledi. Bu deneyler, öğrencilerin termal enerjiyi anlamalarına yardımcı olarak günlük yaşamlarında karşılaştıkları olayları daha iyi anlamalarını sağladı.

Bilim şenliğinin vazgeçilmezi olan "Patlamayan Balon Deneyi" de büyük ilgi gördü. Öğrenciler, balonları iğneyle delmelerine rağmen balonların patlamamasının sırrını keşfettiler. Bu deney, basit bir fenomenin arkasındaki bilimsel prensipleri açıklarken aynı zamanda öğrencilerin meraklarını ve hayal güçlerini de uyandırdı.

Plazma küresi, dolaşım sistemi ve mikroskop incelemeleri gibi diğer etkinlikler de öğrencilerin bilim dünyasına yolculuklarında büyük rol oynadı. Plazma küresinde elektrik yüklerinin nasıl hareket ettiğini gözlemleyen öğrenciler, elektriksel etkileşimlerin büyüleyici dünyasına bir adım attılar. Dolaşım sistemi etkinliği, öğrencilerin insan vücudundaki kan dolaşımını ve organların görevlerini daha iyi anlamalarını sağladı. Mikroskop incelemeleri ise öğrencilerin mikroskobik dünyanın gizemlerine yakından bakmalarını sağladı ve gözle görülmeyen detayları keşfetmelerine olanak tanıdı.

Özel NEVA Okulları'nın düzenlediği bu etkileyici bilim şenliği, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmak ve onları keşfetme yolculuğuna teşvik etmek için önemli bir adım oldu. Öğrenciler, deneylerin ve etkinliklerin ardındaki bilimsel ilkeleri deneyimleyerek bilimi eğlenceli bir şekilde öğrenme fırsatı buldu. NEVA Okulları'nın bu girişimi, geleceğin bilim insanlarının ve keşifçilerinin yetişmesine büyük katkı sağlayacak