KDV BİLGİLENDİRME YAZISI

Sayın Velimiz;                                                                                                                          17.10.2023
2023-2024 öğretim yılı için KAYIT YENİLEME ve ERKET KAYIT uygulamamızı, sizlerin de bildiği gibi 2023 Şubat ayı içerisinde başlattık. Eğitim öğretim ve yemek ücretleri belirlenirken KDV’siz yalın olarak belirlenmekte ve sonra KDV ilave edilerek toplam öğrenim ücreti hesaplanmaktadır.
 Bilindiği gibi KDV esas itibariyle tüketim ve hizmet zincirindeki son kullanıcıların ödemesi gereken bir vergi türü olduğundan, faturalarınıza yansıtılan KDV sizin adınıza tarafımızdan her ay Devlete ödenmektedir.
Uzun yıllardır özel öğretimde KDV %8 olarak uygulanmakta olduğundan,  öğretim ücretleri içindeki KDV,  Maliye Bakanlığı’nın %8 den %10 yükselttiği, 2023 Temmuz’a kadar %8 olarak dikkate alınmıştır.
Özel öğretimde kayıt yenileme ve yeni kayıtlar çok daha erken tarihlerde yapılsa da, faturalandırma işlemine hizmet alımının başladığı tarih olan ilgili yılın Eylül ayından itibaren başlanmakta ve haziran ayında bitirilmektedir. Bu sebeple sizlere ait faturalar eylül ayından itibaren kesilirken, kayıt esnasında %8 olarak dikkate alınan KDV mecburen % 10 olarak uygulanacak ve bu durumda siz Sayın Velilerimizin sorumluluğunda olan %2 lik KDV farkı, Devlete tarafımızdan ödenmek üzere faturalarınıza yansıtılmış olacaktır. Bu durumda ortaya çıkan %2 lik KDV farkının taksitlerinize ilave edilmesi gerekmektedir.
.Ancak başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devletin maliye sorumluluğunu üstlenen tüm Devlet ricali, Devletin yürütmekte olduğu enflasyon ile mücadeleye katkı sağlanması maksadıyla tüm sektör ve kurumlardan sorumluluk alınması talebinde bulunmaktadırlar.
Bu durumu dikkate alarak, Temmuz 2023 den önce, %8 KDV esas alınarak kaydı yapılan öğrencilerimizin öğretim ücretinde ortaya çıkan %2 lik KDV farkı, siz Sayın Velilerimizden tahsil edilmeyerek, Özel Neva Okullarının Devletimizin yürütmekte olduğu enflasyon ile mücadeleye katkısı olarak sunulacaktır.
Durumu bilgilerinize sunar sağlık, afiyet ve huzur dolu günler dileriz.

ÖZEL NEVA OKULLARI YÖNETİM KURULU