Proje Ekibimiz Yurda Döndü!

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajansın destekleriyle gerçekleşen Comenius projemizin 5. ayağı, Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirildi.18 kişilik proje ekibiyle Almanya'ya giden okulumuz, müzeler şehri Berlin'de farklı milletlere ve medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel mekanları dolaşma imkanı buldu.

Proje ortağı Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen programda; Alman,Polonyalı, Türk öğrenci ve öğretmenlerine, çok kültürlülüğün, ötekini anlamanın önem ve manasına dair geniş tanıtım ve sunumlar yapıldı.

Yurda dönen ekibimiz adına konuşan Okul Müdürümüz Ali Çelik; "Projeye başladığımız ilk günden itibaren gerek öğretmenlerimiz ve gerekse öğrencilerimiz nezdinde, farklı milletlerden ve uluslardan insanları birarada toparlayabilmiş Anadolu coğrafyasının varisleri olarak sorumluluğumuzun farkındaydık.Bu manada Türk kültürünün ve İslam Medeniyetinin misafirperverliği,  hoşgörüsü ve toleransını,  Doğuyu ve Batıyı birleştirebilen çok kültürlülüğümüzü, Alman ve Polonyalı proje ortaklarımıza gösterebildiğimiz kanaatindeyiz.Berlin'de devam eden projemizin 5. bölümünde ilk çağ uygarlıklarından başlayarak, günümüze kadar devam eden pek çok acı ve tatlı hatıraları yadetme imkanına kavuştuk" dedi.

Başta proje ekibimiz olmak üzere tüm katılımcılara ve bize bu imkanı sunan Avrupa Birliği Bakanlığına teşekkür etti.