Okul Öncesi Eğitim, 57 İlde Zorunlu Oldu

Moskova'da bulanan Çubukçu, burada basın mensuplarına ilkokul öncesi eğitimi 32 pilot ilde zorunlu hale getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:  "Bu illerde okul öncesi eğitim oranını yüzde 93,1'e çıkarttık. Zorunlu il sayısını da bu yıl 57'ye yükseltiyoruz. Okul öncesi eğitim alanların yüksek öğrenime daha fazla devam ettiği, istihdama daha fazla katıldığı, daha az işsiz kaldıkları ve daha çok sosyal yönlerini geliştiği tespit edildi. Bu yıl 57 ilde uygulanacak. 2013-2014 eğitim yılında tüm Türkiye'de zorunlu hale getireceğiz"

Okul öncesi eğitim konusunda Türkiye'nin hedeflerini çok hızlı bir şekilde yakaladığını söyleyen Çubukçu, "Okul öncesi zorunlu eğitim olmadığı için ve bizim gibi toplumlarda da çalışan annelerin çocuklarını bıraktıkları yer olarak algılandığı için aslında öncelikle toplumsal farkındalığın artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yöndeki kampanyalar da çok başarılı oldu. Çünkü Türkiye'nin en ücra köşelerine gittiğimizde bile, bizden okul öncesi eğitim, anaokulu talebinde bulunuyorlar. Demek ki toplum bunun farkına vardı" dedi.

Çubukçu, 2009 yılında en fazla öğretmen atamasını okul öncesi eğitim bölümüne yaptıklarını belirterek, "14 bin civarında öğretmeni bir defada okul öncesi eğitim için atadık. Bugün geldiğimiz bu noktada hem öğretmen yetiştirmede, hem de fiziki altyapının hazırlanması konusunda çok hızlı ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz. Hem de kalkınma planlarında yer alan takvimden daha hızlı bir şekilde hedefimize yaklaşıyoruz" dedi.