2016-2017 TEOG 1. SINAV TARİHİ VE KONULARI BELLİ OLDU!

2016-2017 TEOG 1. Dönem Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı olarak ortaokul 8. sınıf öğrencilerine uygulanan TEOG sınavının 1. dönemi her yıl kasım ayı son haftası çarşamba ve perşembe günleri yapılmaktadır. Çarşamba günü yapılan sınavda 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinden 20 soruluk test sınavı yapıyorlar. Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden 20 soruluk test sınavına giriyorlar.

2016-2017 Eğitim – Öğretim Yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü ilk ders ziliyle başlayacak. Bu yılda da diğer yıllarda olduğu gibi 8.sınıfa geçen öğrencileri TEOG heyecanı kapladı. 8.sınıfların gireceği TEOG 1. sınavında 6 dersin müfredatı da belli oldu. 1.TEOG’a kadarki eğitim-öğretim sürecinde aşağıdaki öğrenme alanları öğrencilere verilecek :

2016 2017 TEOG Sınavı 1. Dönem Konu Dağılımı :  1.TEOG’a kadarki eğitim-öğretim sürecinde aşağıdaki öğrenme alanlarına ait kazanımlar öğrencilere verilecek,

Türkçe :

1- Fiilimsiler