BİR AŞURE GÜNÜNÜ DAHA GERİDE BIRAKTIK!

"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.

Bu ayın en kıymetli günü ise Muharrem ayının 10. günü olan Aşure günüdür. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü olmuştur.

Muharrem ayının 10. gününü ihya ettiğimiz bu kutlu gün, bu yıl 11 Ekim  Salı gününe denk geldi. Biz de Özel Neva Okulları olarak bu kutlu günü elimizde geldiğince hakkıyla ihya etmeye ve öğrencilerimize bu değeri aşılamaya gayret ettik. Ve dopdolu bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bölgemiz civarında oturan komşularımıza ve cami cemaatine aşure ikramında bulundu. Ayrıca tüm gün okulumuza gelen misafirlerimize ve çıkışta öğrencisini almaya gelen velilerimize aşure ikram ettik. Okulumuz ahçıları aşureyi o kadar lezzetli yapmışlardıki, tadı damağımızda kaldı. Ve özellikle öğrencilerimiz, ahçılardan bu ay içinde bir gün daha aşure yapma sözü aldılar.

Aşure günümüz mübarek olsun... Bolluk bereket getirsin İnşaallah...Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Bir Aşure Gününü Daha Geride Bıraktık