3-D SINIFI DEPREMİ MAKET İLE ANLATTI

3-D sınıfı öğrencileri atık malzemelerle hem geri dönüşüme katkı sağladı hem de iki farklı maket ev tasarladı. Tasarladıkları evlerden birindeki eşyaları sabitleyerek depreme dayanıklı ve deprem anında tehlike oluşturmayacak hale getirdiler. Diğer evde ise herhangi bir eşya sabitleme işlemi yapmadılar. Hazırladıkları bu iki ev maketini diğer sınıflardaki arkadaşlarına bir deney ile sundular. Yapay deprem oluşturarak eşyaları sabitlenmeyen evlerin deprem olması durumunda ne hale geleceğini gösterdiler. İlkokul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem konulu deneyimize yoğun ilgi gösterdiler.

3-D SINIFININ DEPREM MAKETİ