2. SINIFLARIMIZDA OTANTİK ÖĞRENME PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

Okulumuz öğretmenlerinden Elif Korkmaz ve Tuğba Çukur, 01-08 Eylül 2018 tarihlerinde Tübitak-4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında “Sınıf öğretmenleri Otantik Öğrenme ile Yenilikçi Öğrenme Ortamları Hazırlıyor” projesinde uzman öğretmen olarak görev aldı. Otantik öğrenme stratejisinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan öğretmenlerimiz projede Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen katılımcılara projelerini sunarak rehberlik yaptılar.

Bu sene 2. sınıflarımızı okutan Elif Korkmaz, Gülgün Tezkızan ve Semra Çam Otantik Öğrenme stratejisini uygulayarak zümre bazında bir proje için kolları sıvadı.

Projelerine yaptıkları veli toplantısıyla başladılar. Toplantıda velilere gerçek öğrenmenin ihtiyaçtan doğduğunu, okulda öğretilenin çocuğun dünyasında yer bulamadıktan sonra hiçbir işe yaramadığını anlatan Elif Korkmaz; Otantik öğrenmenin tam bu noktada devreye girdiğini ve çocukların gerçek öğrenmenin ne olduğunu, bilginin sorumluluğunu almayı öğreneceklerini söyledi. Artık gerçek hayat problemleriyle derslerin aslında nasılda birbiriyle ilişkili olduğunu fark edecek olan öğrenciler için keyifli, heyecanlı bol terlemeli bir sene yaşayacaklarını söyleyen Elif Korkmaz, velilere Otantik öğrenmenin temel bileşenlerini özetledi.

Otantik Öğrenme Projesi