2022-2023 / ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ AMBULANSTA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Trafik kazaları her yıl birçok insanın hayatını kaybetmesine veya sakat kalmasına neden oluyor. Bu sebeple trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması için 01-07 Mayıs tarihleri arasında Trafik ve İlkyardım Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Okulumuz da bu haftaya özel bir etkinlikle katıldı.

Bugün öğrencilerimiz, okulumuz bahçesine konuşlanan bir ambulansı inceleme fırsatı buldu. Ambulans içerisinde yer alan ekipmanlar hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, ilkyardım malzemelerini inceleyerek acil durumlarda nasıl kullanılması gerektiği konusunda fikir sahibi oldular.

Ayrıca, trafik güvenliği konusunda bilgi sahibi olmak amacıyla öğrencilerimize bir sunum yapıldı. Sunumda, trafik kurallarına uymak ve kaza durumunda ne yapılması gerektiği gibi konular anlatıldı. Öğrencilerimiz, bu konuları öğrenirken keyifli ve interaktif bir ortamda zaman geçirdiler.

Okulumuz yönetimi tarafından düzenlenen etkinlikle öğrencilerimizin trafik güvenliği ve ilkyardım konusunda bilgi sahibi olmaları hedeflendi. Bu sayede, gelecekte trafik kazalarının azaltılması ve daha güvenli bir toplum oluşturulması amaçlanıyor.

Trafik ve İlkyardım Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte yer alan öğrencilerimiz, bu konuları daha yakından tanıma fırsatı buldukları için mutlu oldular. Okulumuz, eğitim faaliyetlerine ara vermeden öğrencilerimize faydalı etkinlikler sunmaya devam edecektir.

Ambulans görevi yapan sağlık çalışanı velimiz Sayın Refik İNAN beyefendiye, etkinliğimizin organizasyonu konusundaki desteğinden ötürü teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz.