2022-2023 / BURSA GEZİSİ ve 20. TÜYAP KİTAP FUARI ZİYARETİ

Bursa, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Okulumuzun düzenlediği 7. sınıflar Bursa gezisi ile öğrencilerimiz, bu güzel şehrin tarihi ve kültürel yerlerini keşfetme fırsatı buldular.

Öğrencilerimiz, Bursa gezisi boyunca tarihi ve kültürel yerleri gezerken, aynı zamanda eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşadılar. Gezi, öğrencilerimizin tarihi ve kültürel değerleri keşfetmelerine ve yeni bilgiler öğrenmelerine yardımcı oldu. Ulu Cami’yi rehber eşliğinde gezdik. Çocuklar bayıldı. Hem ibadet ettiler hem de Ulu Cami’nin eşsiz tarihini yakından tanıma fırsatı buldular.

Daha sonra öğrencilerimiz Bursa TÜYAP Kitap Fuarı gezisine katıldı. Öğrenciler, fuar alanında birçok yayınevinin standını ziyaret ederek, birbirinden değerli kitaplarla tanışma fırsatı buldular.

Fuarda yer alan kitapların konu çeşitliliği, öğrencilerin ilgisini çekti. Tarihi romanlardan bilimkurgu eserlerine, masallardan şiir kitaplarına kadar birçok alanda kitaplar bulunuyordu.

Fuarda ayrıca birçok etkinlik de düzenlendi. Okuma atölyeleri, yazar söyleşileri ve kitap imza günleri gibi birçok etkinlik, öğrencilerin kitaplar hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oldu. Öğrenciler, yazarlarla bir araya gelerek, kitap yazma süreci hakkında bilgi alarak, yazarların tecrübelerinden faydalandılar.

Öğrencilerin fuar deneyimi oldukça keyifli geçti. Fuar sayesinde edebiyat dünyasına yakından tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, kitapların büyülü dünyasına adım attılar. Bu deneyim, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını artırmalarına ve hayal güçlerini geliştirmelerine katkı sağlayacak.