BİLSEM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI!

Okulumuz Koordinatör Psikolojik Danışmanı Tuğba Kara tarafından 1.2.3. ve 4. sınıf velilerimize ve öğretmenlerimize okulumuz konferans salonunda; özel yetenekli öğrencilerin özellikleri ve Bilim ve Sanat Merkezlerine yönlendirmeleri ile ilgili işlemler hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.