NEVABİS AÇILDI

NEVA OKULLARI BİLGİ İLETİŞİM SİSTEMİ-NEVABİS

Özel Neva Okulları olarak öğrenci-öğretmen ve veli-öğretmen iletişimini okul dışında da sağlıklı bir şekilde yürütmek adına “Nevabis” adlı sistemi kurmuş bulunmaktayız. “Nevabis”in açılımı: “Neva okulları Bilgi İletişim Sistemi”dir. Bu sistem sayesinde:

Ödevler öğretmenlerimiz tarafından sisteme girilecek, velilerimiz ve öğrencilerimiz evden ya da cep telefonundan girerek ödevleri görebilecekler. Verilen ödevlerin yapılıp yapılmadığını velilerimiz onaylayabilecekler, öğretmene geri dönüş yapabilecekler. Öğretmen ve velilerimiz bu sistem üzerinden mesajlaşabilecekler, mesaj yoluyla iletişim için başka kanallara gerek kalmayacaktır. “Nevabis” dışında hiçbir sosyal ağdan kurumumuz adına görüşme yapılmayacaktır.

Sistemi kullanabilmek için öncelikle sizlere gönderilmiş olan “geçici kod” ve “geçici şifre” ile sisteme kaydolmanız gerekmektedir. Kayıt süreci şu şekildedir:

1.       www.nevabis.com/kayit   adresinden giriş yapınız.
  2.       Açılan ekrandan okul seçiminden “Neva Okulları”nı seçiniz, geçici kod ve geçici parolanızı giriniz. (Geçici kod ve geçici parola size gönderilen küçük kâğıtta yazıyor)
  3.       2.maddedeki işlemleri yaptıktan sonra açılacak ekranda veli ad, soyad, veli e-posta, veli cep telefonu ve şifrenizi giriniz, ardından “kayıt ol” a tıklayınız.
  4.       3. Maddedeki işlemleri yaptıktan sonra e-posta adresinize gelen bağlantıyı tıklayarak hesabınızı aktifleştiriniz. (E-posta gelen kutusunda yoksa spam/gereksiz klasörünü kontrol ediniz)
  5.       İlk 4 aşamayı tamamladıktan sonra www.ozelneva.k12.tr adresine girip sağ üst köşedeki NEVABİS bağlantısını tıklayıp açılan sayfadan e-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile giriş yapabilirsiniz.
  6.       Özel Neva Okullarında birden fazla öğrencisi olan velilerimiz tüm öğrencileri için bir defa kayıt yapacak olup izleyecekleri yol şu şekildedir: Birinci öğrencinin geçici kod ve şifresiyle kayıt olduktan sonra sisteme girilir, sol sütunda “öğrencilerim” tıklanır. Açılan sayfada sağ üstte “öğrenci ekle” tıklanır ve açılan pencerede diğer öğrencinin geçici kod ve şifresi girilerek kaydedilmiş olur.
  7.       Veliye gönderilen geçici kod ve geçici parola ile hem anne hem baba kendi adlarıyla hesap açabilirler.
  8.       Öğrencilerimizin için kayıt olmaya gerek yoktur. Gönderilen karttaki kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirler. Kullanıcı adları T.C kimlik numaralarıdır.
  9.       11 Mart 2016 Cuma gününden itibaren tüm ödevlendirmeler “Nevabis” üzerinden yapılacaktır. Bu yüzden geçerli bir e-posta adresiyle sisteme kaydolmanız gerekmektedir.

ÖZEL NEVA OKULLARI