Bireyi Kendisi için Yetiştirmek

“Bireyi Kendisi için Yetiştirmek”

Bireysel farklılıklar çerçevesinde bakıldığında her bireyin ihtiyaç duyduğu alanlar değişkenlik göstermektedir. Özel Neva Ortaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, öğrencilerin bireysel gelişimlerini dikkate alarak bireyin kendini tanıması, gerçekçi kararlar verebilmesi, etrafındaki seçenekleri tanıması, özelliklerinin farkında olması, potansiyelini geliştirebilmesi, zorluklarla baş etme becerilerini iyileştirmesi, yeni durum ve ortamlara uyum sağlama becerilerinin güçlendirilmesi konularında hizmet sunmaktadır. Böylece sunulan Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleriyle bireye kendisini geliştirme olanakları verilmektedir.