Ortaokul Öğrencisi Olmak

“Ortaokul Öğrencisi Olmak”

Her gelişim döneminde bireylerin o döneme özgü bazı davranışları kazanması, bazı beceri ve görevleri başarması gerekmektedir. Bireyin durumu, özellikleri, rolü ve görevleri biraz değişmekte, onun bu yeni koşullara uyum sağlayabilmesi için yeni şeyler öğrenmesi bazı alışkanlıklarını bırakması, yeni bir takım beceriler kazanması gerekmektedir. Gelişim dönemine özgü kazanılması gereken bu beceri, alışkanlık ve öğretilere ‘gelişim görevleri’ denmektedir. İçinde bulunulan dönemde kişiye gelişim görevlerini geliştirilecek fırsat verildiği takdirde en iyi şekilde başarı sağlayacaktır.

İlkokuldan ortaokula geçen öğrenci, yeni duruma oryantasyon sağlama çabası içerisindedir. Bilişsel, duyuşsal, psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanında değişen çevre, arkadaşlıklar, öğretmenler ve ortamında getirdiği bir alışma süreci bulunmaktadır. Bu süreçte işbirliği çerçevesinde gelişim görevlerinin desteklenmesi uyum sürecinin verimli sonuçlanmasına fayda sağlayacaktır.